VMR Partners | Ons team

Ons team en onze partners

Bedrijven realiseren groei door medewerkers in hun kracht te zetten.

Wij hebben gedegen kennis van en ervaring met de agri en techniek sector. We kennen de cultuur en spreken de taal. In veel bedrijven spelen we een belangrijke rol door het leiden van veranderprocessen en het geven van adviezen die leiden tot een nieuwe marktbenadering. Ook hebben we veel ervaring met het communiceren en implementeren van vernieuwingen, alsook het trainen van nieuwe vaardigheden die nodig zijn om de beoogde resultaten succesvol te realiseren.

Ons team

Ons team bestaat uit enthousiaste mensen met veel praktijk- en levenservaring, die elkaar en de uitdagingen van de huidige markt goed kennen. Samen bieden we je een passend aanbod. We stellen ons graag aan je voor.

Johannes van der Meulen

“Our deepest fear is not that we are inadequate, but that we are powerful beyond measure.”
Marianne Williamson

Our deepest fear is not that we are inadequate, but that we are powerful beyond measure.

Nelson Mandela (1993)

Johannes van der Meulen

In mijn leven staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Ik deel mijn inzichten en ervaringen in de commerciële wereld van agri en techniek. Wat mij daarin boeit zijn de mensen, die zich bewust worden van hun eigen mogelijkheden en kracht. Als zij deze accepteren en realiseren in de praktijk inspireert mij dat zeer.

Johannes is werkzaam als senior trainer/coach. Hij geeft al jaren training op het gebied van commercie, leiderschap en teamontwikkeling en adviseert en begeleidt bij verandertrajecten. Johannes doet dit op ondernemers-, management- en operationeel niveau. Zijn wortels liggen in de veevoederindustrie. Hij is zes jaar directeur geweest van een dealerbedrijf van UTD. Vervolgens heeft hij na de fusie van Hendrix en UTD als verkoopleider een leidende rol gespeeld bij de integratie van het dealernetwerk en het professionaliseren van verkoop en advies. De vrije tijd vult Johannes in met wandelen, fietsen, volleyballen, skiën en lezen. Hij brengt regelmatig tijd door met zijn drie dochters en hun partners en geniet volop van de contacten met familie en vrienden.

Nico Willigenburg

“Laten we eens beginnen gewoon mens te zijn”

Laten we eens beginnen gewoon mens te zijn

Nico Willigenburg

Ik ben een helper, coach en trainer. Ik geniet ervan bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen en daarmee die van mezelf, zodat we ons gelijkwaardig, vreedzaam en effectief kunnen verhouden tot andere mensen in onze werk- en privérelaties. Dat te bereiken maakt me blij en trots.

Nico geeft al vele jaren training op het gebied van commercie, teamontwikkeling en leiderschap en coacht ondernemers en commercieel managers in alle facetten van hun rol. Ook reist hij als coach vaak mee met verkopers in verschillende sectoren en begeleidt hij intervisiegroepen van salesmanagers in de agrarische sector. Nico heeft zijn sporen verdiend in verkoop en verkoopmanagement in verschillende business-to-businessmarkten, waaronder BIC Benelux en Gouden Gids. Zijn vrije tijd besteedt Nico vooral aan het onderhouden van sociale contacten en aan korte en lange vakanties gedurende het hele jaar. Hij houdt van lekker eten en drinken en kookt meestal zelf. Nico is een liefhebber van sport: in 2008 liep hij de Marathon van Rotterdam, sindsdien houdt hij zijn conditie op peil in de bosrijke omgeving van zijn woonplaats Putten.

Annemieke Mars

“Doe wat zin heeft”

Doe wat zin heeft

Annemieke Mars

Ik vergelijk mezelf met een wegwijzer: mensen inzicht en overzicht geven. Ik doe dat door te verhelderen, complexe situaties eenvoudiger te maken, verbanden te leggen en vragen te stellen. Openheid, jezelf kwetsbaar opstellen en willen leren en groeien zie ik als uitgangspunten. Hierdoor kunnen mensen het beste uit zichzelf halen, voor zichzelf en de organisatie waarvoor ze werken.

Na haar heao-opleiding (commerciële economie) heeft Annemieke enkele jaren als intercedent gewerkt bij Randstad Uitzendbureau. Van 2000 tot 2015 is ze actief geweest als (senior) trainer/coach bij achtereenvolgens SARV Advies en Training, Search & Results Trainingen en VMR Training en Coaching. Ze heeft ruime ervaring met het trainen en coachen van medewerkers en leidinggevenden op het vlak van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en leidinggeven. Annemieke is zeer geïnteresseerd in de mens achter de medewerker en heeft tijdens haar loopbaan als trainer/coach twee vierjarige hbo-opleidingen gevolgd: Polyenergetische therapie en Zingeving & Spiritualiteit. Naast haar werk zet ze zich in als bestuurslid van de Vereniging leven met dood (rouwondersteuning). In haar vrije tijd is Annemieke graag buiten (hardlopen, wandelen en fietsen) en leest en schrijft ze over levensbeschouwelijke onderwerpen.

Berry Scholtens

“Je verleden is niet je potentieel. Op elk moment kun je kiezen om de toekomst te bevrijden […] Diep van binnen weten we allemaal dat de keerzijde van angst vrijheid is.”
Marilyn Ferguson

Je verleden is niet je potentieel. Op elk moment kun je kiezen om de toekomst te bevrijden […] Diep van binnen weten we allemaal dat de keerzijde van angst vrijheid is

Marilyn Ferguson

Berry Scholtens

Ik kom graag in verbinding met mensen en help ze (on)bewuste situaties onder woorden te brengen. Het moment waarop iemand dat dan leert begrijpen/accepteren nu het onder woorden is, bezorgt me telkens weer kippenvel.

Berry is van oorsprong een nuchtere Groninger, die in 1998 naar Zwolle is verhuisd. Na een historie in bank- en verzekeringsland, waar hij zelf diverse trainingen volgde, werd in 2006 de trainer in hem geboren en volgde hij met succes HBO Opleidingskunde. Zijn hart ligt bij de after-sales: ontwikkelen van mensen in de service. Van monteur tot chef/manager. Vanuit een onafhankelijke en objectieve rol helpt hij organisaties excelleren in klantgerichtheid. In zijn vrije tijd sport hij veel: fitness (Les Mills), hardlopen en wielrennen. Daarnaast heeft hij met zijn vrouw Sanne een groot sociaal leven en geniet van het aanvullen van de verbrande calorieën.

Natascha Vendel

“Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.”
Galileo Galilei

Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf

Galileo Galilei

Natasha Vendel

Wat me elke dag weer inspireert, is om mensen en teams te zien groeien. De kern van groeien zit voor mij in het leren van ervaringen waardoor je anders over dingen gaat denken of anders gaat handelen. Zo groei je als mens en als professional waardoor je meer succes hebt in je vak of meer bijdraagt aan je team of organisatie. En dat is wat ik het mooiste vind aan mijn vak: anderen helpen om op hun eigen wijze succesvol te zijn. Na haar pr- en communicatieopleiding heeft Natascha negen jaar in het bedrijfsleven gewerkt in verschillende marketingfuncties. In 2007 heeft ze de overstap naar het vak van trainer-coach gemaakt en bij VMR en Kerngroep gewerkt.

Natascha werkt het liefst met (management)teams en met adviseurs en andere professionals. Daarnaast vindt ze het ook erg leuk om medewerkers en managers commercieel vaardiger te maken. Natascha is altijd bezig met haar persoonlijke ontwikkeling. In 2015 heeft ze een post-hbo opleiding tot professioneel coach afgerond en ze is voor meerdere instrumenten gecertificeerd. In haar vrije tijd geniet Natascha van het maken van reizen in binnen- en buitenland. Ze kookt graag en doet aan zumba, hardlopen en wandelen. Er ligt ook altijd een boek of een e-reader op haar nachtkastje.

Carola van Dorp-Meijer

“Vanuit je eigen kracht ben je in staat volledig succesvol te zijn in wie je bent en wat je doet!”

Vanuit je eigen kracht ben je in staat volledig succesvol te zijn in wie je bent en wat je doet!

Carola van Dorp-Meijer

Ik zie de mens als onderdeel van het grotere geheel, daar waar je vandaan komt en wat je al ervaren en geleerd hebt in je leven heeft invloed op wat je doet en vaak vooral laat. Ik werk met het verbinden van denken (hoofd), voelen (hart) en weten (buik). Door krachtige vragen te stellen komt er beweging daar waar het los mag komen. Ik creëer een plek waar het veilig en vertrouwd voelt, waar het individu zichzelf mag zijn en ontdekken. En waar een team zich durft open te stellen aan elkaar.

Bewust worden hiervan en van je verborgen talenten om vervolgens te werken met deze kennis geeft je vrijheid in denken, handelen en zijn! 

Carola is geboren en getogen in het nuchtere Groningen. Na de STOAS- Agrarische Pedagogische Hogeschool in Dronten, heeft de liefde haar naar het ‘wilde’ westen gebracht. In Hazerswoude-Dorp woont ze met man en drie kinderen op een melkveehouderij met 250 melkkoeien. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, want naast de koeien hebben ze samen een goed lopend bouwbedrijf in dakrenovatie en de nieuwbouw van bedrijfshallen opgebouwd.

Zij heeft veel ervaring opgedaan in het agrarische bedrijfsleven. Bij haar laatste werkgever, AB Zuid-Holland, heeft ze zich het vak marketing communicatie eigen gemaakt. Later werd ze leidinggevende van het verkoopteam en maakte ze onderdeel uit van het managementteam. Tijd voor haarzelf vindt ze door af te spreken met vriendinnen, te genieten van muziek en de natuur. Ook uit het spirituele pad dat ze bewandelt, haalt ze veel energie en met haar eigen nuchtere kijk probeert ze zich dit eigen te maken.

Ineke Engelen

“Teveel mensen overschatten wat ze niet zijn en onderschatten wat ze wel zijn”

Teveel mensen overschatten wat ze niet zijn en onderschatten wat ze wel zijn

Ineke Engelen

Door mijn goede contactuele eigenschappen en heldere communicatie ben ik een verbindende factor tussen organisatie, collega’s en relaties. Ik verdiep mij graag in keuzes en beweegredenen die mensen maken. Zelfreflectie en inzicht maken deel uit van een inspirerend groeiproces. Zelfstandig, georganiseerd werken en resultaat behalen geeft mij energie.

Ineke heeft veel ervaring op het gebied van organisatie en planning, relatiebeheer, ondersteuning en begeleiding van medewerkers, managers en directeuren. Door het volgen van trainingen en cursussen is zij zich blijven ontwikkelen en zorgt voor de interne processen bij VMR. Haar vrije tijd brengt zij graag door met haar partner en (klein)kinderen. Ze houdt van lezen, tuinieren, koken en wandelen met hond Moos. Italië is haar favoriete vakantieland en geniet van de prachtige cultuur en het heerlijke eten.

Ineke Kuijpers

Ineke Kuijpers

“If you can dream it, you can
do it”
Walt Disney

Ineke Kuipers

If you can dream it, you can do it

Ineke Kuijpers

Ken je dat gevoel, dat je ontdekt dat je ergens goed in bent? Dat jíj iets specifieks écht goed kan? Ik vind dat magisch! Daarom werk ik samen met mensen en teams om te ontdekken wat hun talenten zijn. Ontdekken, omarmen en inzetten van kwaliteiten en die toepassen in de praktijk. Wat een energie komt dan vrij. Zo worden resultaten geboekt en het werkplezier vergroot. En ik geniet!

Ineke heeft meer dan 20 jaar ervaring in commerciële teams in de FMCG en gewerkt bij o.a. Coca-Cola Europacific Partners en Mars Nederland. Naast het realiseren van eigen doelstellingen bij klanten, heeft zij steeds collega’s en teams gecoacht in het vergroten van hun impact. Vanuit de wens haar talent hiervoor meer in te zetten heeft zij in 2022 een opleiding gevolgd tot Global Gallup Strenght Coach en zich gecertificeerd in PPA van Thomas International (DISC).
De stijl van Ineke kenmerkt zich door een groot empathisch vermogen en creëren van verbinding. Positief zijn en de drijfveer om zichzelf en anderen te ontwikkelen staan aan de basis van alles wat zij onderneemt. Ineke woont met haar man en drie kinderen in Etten Leur. In haar vrije tijd geniet zij van het buitenleven met haar gezin en is zij in de tuin of op het water te vinden.

Onze co-trainers

We kennen de uitdagende veranderingen in de markt en zijn gemotiveerd en gedreven om samen organisaties, teams en individuele medewerkers te ontwikkelen, zodat de doelen op een plezierige en succesvolle manier worden gerealiseerd. Het onderscheidende in onze aanpak is dat wij de mens-kant en zakelijke kant in balans ontwikkelen zodat het geleerde tot duurzame (gedrags-)veranderingen leidt die een blijvend positief effect hebben op het succes.

 

Ferdinand Aukes

Trainer / NLP-master / paardencoach

“Verwacht het onverwachte.” (Japans gezegde)

Ferdinand Aukes

Mensen in hun kracht zetten is wat mij inspireert. We worden dagelijks geconfronteerd met onzekerheden of externe factoren die ons functioneren beïnvloeden. Dit uit zich vaak in gedachten en gevoelens die ons ervan weerhouden op de juiste manier te anticiperen op een ander, waardoor we onszelf kleiner houden dan nodig is. Wat houdt je tegen en wat kun je eraan doen om jouw gedrag te optimaliseren, zodat je een betere verstandhouding krijgt met je gesprekspartner? Dat zijn vragen waarmee ik anderen graag uitdaag, zodat ze inzicht krijgen in zichzelf. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat een mens drijft en hoe we onze gedachten beter kunnen aansturen, waardoor we vanuit onze innerlijke kracht kunnen functioneren.

Ferdinand is internationaal gecertificeerd NLP trainer (Neuro Linguïstisch Programmeren). Hij werkt onder meer met paarden, als spiegel voor menselijke communicatie. Veel communicatie is non-verbaal en paarden zijn excellent in het oppakken van deze signalen en tonen de mens een spiegel daar waar het voor hen onveilig voelt. Samenwerken in gelijkwaardigheid is voor paarden de basis om te overleven in het wild. Ontstaat er een verstoring, dan zoeken ze elders veiligheid of straffen ze dominant gedrag af. Ze accepteren ook mensen in hun kudde, indien zij aan de voorwaarden van veiligheid en samenwerking voldoen. Is dat niet het geval, dan wordt dit helder in hun interactie. En op dat punt zijn er effectieve resultaten te behalen. Als Ferdinand niet aan het werk is vindt hij het heerlijk om te wandelen, fietsen, lezen of op vakantie gaan en hij doet graag aan yoga.

Eric de Blok

Zoöloog / psycholoog / bedrijfskundige

Look deep into nature, and then you will understand everything better

Albert Einstein

Eric de Blok

Mijn drijfveer is om op basis van de natuur, mensen en organisaties te inspireren om hun ambities te realiseren. Ik kijk hiervoor voornamelijk naar de natuur, zijnde een onuitputtelijke inspiratiebron voor oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Ik ben namelijk van mening dat de antwoorden op onze vragen overal om ons heen te vinden zijn. Het is alleen een kwestie van hoe te kijken.

Eric is al bijna 30 jaar organisatieadviseur en coach bij verandervraagstukken. Daarnaast is hij circa 15 jaar actief als spreker, trainer en gids met als overkoepelend thema: de natuur als spiegel voor organisaties. Met als kernonderwerpen samenspel, leiderschap, innovatie, wendbaarheid, zelforganisatie en leren & ontwikkelen verzorgt hij inspiratiewandelingen, trainingen, masterclasses en lezingen. Hierbij word hij zeer geholpen door het feit dat hij inmiddels ruim 20 jaar vrijwillig dierentuingids is bij Koninklijke Burgers' Zoo. Eric probeert zijn passies - de natuur, de mens en organisaties - zo veel mogelijk te combineren, zowel in het werk als privé.

André Heuvelman

Toonmeester / Keynote spreker / creator

Welke ruimte heb jij om te veranderen, te groeien en in het licht te staan?

André Heuvelman

Als Toonmeester breng ik high performance professionals in contact met hun eigen creatiekracht zodat ze mentaal leniger en vindingrijker worden, hun eigen ruimte voor verandering ervaren en optimaal gebruik maken van hun eigen en elkaars vaardigheden. Dat is belangrijk omdat de wereld van vandaag en morgen onzeker is, wat vraagt om flexibele organisaties en dito medewerkers die on the spot kunnen inspelen op verandering. Zo blijven slagkracht en duurzaamheid ook in onvoorspelbare tijden gegarandeerd.

André Heuvelman was tot 2017 solotrompettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar hij vanaf dat moment tot 1 augustus 2021 de rol van manager innovatie vervulde. Tijdens de eerste lockdown veroverde hij de hele wereld met het opmerkelijke project ‘Beethoven 9 in covid 19 times’. André was ruim 20 jaar lid van het Nederlands Blazers Ensemble. Momenteel is André actief met het ontwikkelen en uitvoeren van diverse innovatieve muzikale concepten. Daarnaast is hij headhunter, keynote spreker, dagvoorzitter en performer, waarin hij zijn belevingswereld in de muziek combineert met het zakelijke leven. In zijn presentaties portretteert hij een man en zijn instrument die zijn tekortkomingen heeft overwonnen. Hij gaat daarbij in op innovatie, creatie, kracht, bevlogenheid, veerkracht en zelfredzaamheid.

Willeke Visser

Personal performance coach / trainingsacteur

“Horen is vergeten , zien is onthouden en doen is begrijpen.” (vrij naar Confucius)

Willeke Visser

Samen met de deelnemer zoek ik naar een waardevolle ervaring, die hij als hij deze nodig heeft kan herinneren en inzetten. Ik geloof dat spelenderwijs leren een enorme bijdrage kan geven in zowel vaardigheden als kennis en houding van mensen. Dat is wat ik doe in trainingen en wat mij op het lijf geschreven is. Ik gun het de deelnemer zo te leren en zijn eigenwijsheid te gebruiken in de ontmoetingen met anderen.

Willeke is hbo opgeleid als docent expressie en communicatie. Ze is 17 jaar artistiek leider geweest van het door haar zelf opgerichte jeugdtheater. Daarna is Willeke aan de slag gegaan als trainingsacteur, trainer en co-trainer. Sinds 2000 heeft ze haar eigen bureau voor trainingsacteurs en coaching. Willeke werkt al jaren samen met VMR Partners, als trainingsacteur en ontwikkelaar van nieuwe expressieve werkvormen.

 

Samenwerking

Wij werken samen met Fedecom en Aeres Tech.

Fedecom

Fedecom (onderdeel van de Koninklijke Metaalunie) is de branchevereniging voor bedrijven in de Landbouwtechniek, Veehouderijtechniek, Groentechniek, Tuinbouwtechniek en Industrie & Intern transport.

Aeres Tech

Aeres Tech is voor verschillende technische sectoren actief als hét expertisecentrum in Nederland en daarbuiten en biedt opleidingen en trainingen, ondersteuning & advies en productions & events. Samen met Aeres Tech bieden we op alle functieniveaus verschillende leergangen aan.

Right Menu Icon