Alles is invloed

Alles is invloed

Training Uitdagend Verkopen

‘Jouw unieke, persoonlijke invloed inzetten voor succesvollere verkoop’

Je bent een ervaren verkoper of adviseur en streeft naar meer invloed op het beslissingsproces van de klant en nog betere verkoopresultaten. Je wilt jezelf persoonlijk ontwikkelen, diepere communicatie tussen mensen begrijpen en nieuwe vaardigheden leren, waardoor je een onmisbare relatie wordt voor de klant. Je bent al prima in staat de behoefte van de klant te ontdekken en een passende oplossing te verkopen. Nu ben je eraan toe om jezelf verder te onderscheiden door ook de onbewuste behoefte van de klant te ontdekken en deze tot een bewuste behoefte te maken. Je wilt het persoonlijke verlangen (droom/drijfveer) van de klant ontdekken en dit vertalen naar de praktijk van zijn onderneming. Zo help je de klant als partner met het realiseren van zijn verlangen, met behulp van jouw producten en diensten. Herken jij je in deze beschrijving? Dan is de training Uitdagend Verkopen iets voor jou!

Start training

De training start eenmaal per jaar.

  • 4 juni 2024

Training Uitdagend Verkopen

Persoonlijke ontwikkeling en verdieping in je vak
De training Uitdagend Verkopen is een zesdaagse training, gericht op persoonlijke ontwikkeling en een verdieping van professionele vaardigheden. Je ervaart wat zuivere communicatie en echt verbinding maken inhoudt, door te spiegelen met paarden. Je ontdekt je natuurlijke kracht en de belemmeringen in je communicatie met de klant en leert gesprekken te voeren op het niveau van de ondernemer/manager. Je raakt bedreven in uitdagen en structureren, met maximale invloed op het verkoopproces. Vervolgens doorleef je het geleerde door het toe te passen in rollenspellen met een professionele trainingsacteur.

Uitgangspunt: persoonlijk maatwerk
We gaan uit van persoonlijk maatwerk! Dit bereiken we op de volgende manier:

  • Voorafgaand aan de training vul je een intake vragenlijst in, waarin je jouw specifieke leerdoelen aangeeft en maak je een opdracht om je bewust te worden van jouw persoonlijke waarden.
  • Naast de trainingsdagen krijg je aanvullend eigen praktijkopdrachten mee, waarvan je de resultaten deelt met de groep.
  • Na de training volgt een eindgesprek met jou en je leidinggevende om het geleerde te borgen en blijvende ontwikkeling in de praktijk te realiseren.

Voortdurende verbetering
Om het geleerde goed te kunnen verankeren in de praktijk bestrijkt de training een periode van zeven maanden en volgt er na de zesde trainingsdag een eindgesprek met jou, je leidinggevende en de trainer in Nijkerk.

Duur
zesdaagse training

Investering
Per deelnemer € 4.670,- exclusief btw en inclusief alle trainingsmaterialen, verblijfskosten en overnachting.

Aantal deelnemers
8-10 personen.

Trainer & informatie
De training wordt uitgevoerd door Johannes van der Meulen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via j.vandermeulen@vmrpartners.nl of (06) 22 898 318.

Certificaat
Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Programma

Dag 1 Verdiepende verkoop deel 1
(dag van 9.30 – 16.30 uur)

Je wordt vaardig in het bieden van veiligheid in het samenspel met de klant, waardoor je hem ruimte geeft zijn persoonlijke verlangen en ambitie te delen. Je leert de kwaliteiten van je klant op ondernemers- en managementniveau te vinden en te bespreken. Je stelt krachtige vragen en voert het gesprek over de sterktes en zwaktes van zijn bedrijf, de kansen en risico’s die je ziet en de verrassende en uitdagende manieren waarop de klant zijn doelen kan realiseren.

 

Dag 2 Verdiepende verkoop deel 2
(dag van 9.30 – 16.30 uur)

Nadat je een verdiepende analyse hebt gemaakt voer je een tweede gesprek met de klant. Vanuit verbinding presenteer je de best mogelijke keuzes. Dat doe je zodanig dat de klant zijn daadwerkelijke behoefte (h)erkent en zich hiermee identificeert. Jouw verrassende oplossing biedt de klant nieuwe inzichten. Het verkrijgen van de order is een logisch gevolg. Aan het eind van dag 2 krijg je een praktijkopdracht mee om te oefenen en je voor te bereiden op dag 3.

Dag 3 Verdere implementatie
(middag van 13:00 – 16:30 uur)

Tijdens deze middag presenteer je de uitkomsten van je praktijkopdracht. We bieden gelegenheid om samen te analyseren, oplossingen te vinden, elkaar advies te geven en extra te oefenen. Ook is er ruimte voor intervisie op basis van eigen lastige en uitdagende praktijksituaties.

Dag 4 Alle communicatie is invloed
(dag van 9.30 -16.30 uur)

Tijdens deze dag word je je bewust van je eigen communicatie en krijg je hier meer inzicht in, door te spiegelen met paarden. Door de oprechtheid van paarden ontdek je zowel jouw belemmeringen als de mogelijkheden van jouw natuurlijke kracht en invloed en kun je deze accepteren. De inzichten van deze dag helpen je om ook met klanten vanuit oprechte verbinding te communiceren.

Dag 5 Oefenen met acteur
(dag van 9.30 -16.30 uur)

Iedere deelnemer brengt een actuele eigen praktijksituatie in om mee te oefenen in gesprek met een professionele trainingsacteur. Daarnaast zetten trainer en acteur diverse actieve werkvormen in, zodat je kunt oefenen met het verdiepen van je gespreksvaardigheid. Doel van deze dag is theorie en praktijk met elkaar te verbinden, onder het motto ‘doen is begrijpen’.

Dag 6 Voortdurende verbetering
(middag van 13:00 -16.30 uur)

We starten deze dag met de vraag hoe je blijvend kunt verbeteren, onder meer door het delen van ervaringen. Zoals: wat heb je in de praktijk toegepast, wat ging goed, welke resultaten leverde dat op, wat vind je nog lastig, welke verdere ontwikkeling is nodig, wat wil je oefenen en doen in de praktijk. Ook is er ruimte voor intervisie op basis van eigen lastige en uitdagende praktijksituaties.

 

Inschrijven

Inschrijfformulier Training Uitdagend Verkopen
  • Deelnemer(s)
  • Factuurgegevens
0% Compleet
1 of 2

Training Uitdagend Verkopen

Deelnemer(s)

Maatwerktrajecten | Persoonlijke trainingen

Maatwerktrajecten

Zijn er binnen jouw organisatie specifieke ontwikkelbehoeftes? Dan biedt een maatwerktraject uitkomst. We kunnen jullie op verschillende manieren helpen.

  • In-company training
  • Procesbegeleiding
  • Advies
  • Intervisie
Right Menu Icon