Als MT nemen we meer ruimte om het beste uit onszelf en onze mensen te halen

Abe Jan, MT-lid

Als MT nemen we meer ruimte om het beste uit onszelf en onze mensen te halen

Abe Jan, MT-lid

Ondernemerschap

De kern van het bestaansrecht van een onderneming is dat waarin het zich onderscheidt van de rest, dit noemen we de missie. Ondernemen heeft enerzijds als doel om (persoonlijke) ambities te realiseren en anderzijds een positief financieel resultaat te behalen. Een succesvolle onderneming is zich bewust van veranderende (markt)omstandigheden. Ze weet bedreigingen om te zetten in nieuwe kansen, door innovatieve producten of diensten te ontwikkelen en door het aanwezige menselijk talent optimaal te benutten.

Trainingen in ondernemerschap

Ons aanbod

Bij dergelijke groeitrajecten fungeert VMR Partners als procesbegeleider. We combineren onze eigen jarenlange ervaring met de in de onderneming aanwezige kennis om samen het geheel naar een volgend niveau te brengen. Zo is jullie onderneming klaar voor een duurzame toekomst.

Ambitieus ondernemen

Ambitieus Ondernemen

Deze uitgebreide vijf en een half daagse training is speciaal gericht op jouw ondernemersvaardigheden en het definiëren van bedrijfsvisie, missie, doelen en strategie. De training verbindt jouw persoonlijke ambitie met de onderneming of afdeling waar jij verantwoordelijk voor bent, binnen de agri & tech sector.

Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling

Bij organisatieontwikkeling starten we bij de ondernemer(s), de directie, het bestuur of het MT. Daarna betrekken het middenmanagement (MMT) en helpen we hen de uitkomsten te vertalen naar het uitvoerende niveau.

Procesbegeleiding

Procesbegeleiding

Als voorzitter/gespreksleider begeleiden we diverse processen, zoals het veranderen, inrichten en ontwikkelen van een eigentijdse commerciële organisatie. Bijvoorbeeld door een kick-off, visiesessies, heidagen enzovoort.

Maatwerktrajecten | Persoonlijke trainingen

Maatwerktrajecten

Zijn er binnen jouw organisatie specifieke ontwikkelbehoeftes? Dan biedt een maatwerktraject uitkomst. We kunnen jullie op verschillende manieren helpen.

  • In-company training
  • Procesbegeleiding
  • Advies
  • Intervisie

Teamontwikkeling

Net als alle andere relaties hebben ook teams af en toe extra aandacht nodig. Soms om onderlinge problemen op te lossen, soms om van goed naar beter te groeien. Na introspectie kan het team de blik weer naar buiten richten en is het klaar voor een volgende stap.

Persoonlijke ontwikkeling

Voor persoonlijke ontwikkelbehoeften bieden we verschillende vormen van coaching. Dat doen we op alle niveaus, van medewerker tot MT-lid. De ontwikkeldoelen van de coachee zijn leidend. Voor een goede borging van het geleerde krijgt de coachee praktijkopdrachten mee en zorgen we (waar relevant) dat de leidinggevende is aangehaakt.

Persoonlijk Profiel Analyse

De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) van Thomas International is een online assessment tool. De PPA is gebaseerd op het DISC-model (ook bekend als rode, gele, groene en blauwe ‘menstypen’). De analyse geeft inzicht in iemands werkgedrag. Sterkten, mogelijke beperkingen, manier van communiceren, waarde voor de organisatie, motivatoren, grootste vrees en gedrag onder druk komen naar voren.

Netwerkgroepen

Al sinds 2008 begeleiden we een aantal netwerk- en intervisiegroepen. Dat zegt iets over onze ervaring, maar zeker ook over het succes van begeleide intervisie tussen vakgenoten. Juist in deze tijd van wezenlijke veranderingen in de sector en de samenleving bieden we een platform om af en toe afstand te nemen van de praktijk en in een ontspannen sfeer met elkaar te groeien. 

Right Menu Icon